Start vandaag met het opwekken van jouw eigen energie met de zonnepanelen van Duurzaem Invest

Persoonlijk contact?   085 7602 103

montage

In het zuiden en oosten van Nederland

Een kwalitatieve montage van zonnepanelen zal een grote impact hebben op de levensduur en opwekking van je installatie. Hoe de montage van zonnepanelen tot stand komt en welke verschillende mogelijkheden er bestaan vind je terug in dit artikel. Dankzij scherp verlaagde prijzen en het verbeterde rendement zijn zonnepanelen nog een steeds betere investering. Het rendement kan oplopen tot 20% per jaar.

Op een hellend dak

In dit geval wordt het zonnepaneel bovenop de bestaande dakbedekking gemonteerd. De panelen kunnen evenwijdig met het dakvlak of onder een bepaalde hoek geplaatst worden in functie van de gewenste oriëntatie en helling. Vaak kiest men voor een evenwijdige plaatsing met de dakbedekking zodat de installatie ook esthetisch mooi weggewerkt zit.

In het dak

Als het zonnepaneel in het dak gemonteerd wordt, wordt de bestaande dakbedekking weggenomen en vervangen door het zonnepaneel. Bij deze techniek is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan de dichting en de ventilatie.

Op een plat dak

Bij de montage van een zonnepaneel op een plat dak wordt het paneel eerst gemonteerd op steunen en dan los op het platte dak geplaatst. Er is in dit geval extra ballast nodig om ervoor te zorgen dat de panelen niet wegwaaien. Die extra ballast moet zo’n 80 à 100 kg per vierkante meter paneel zijn. Daarom is het belangrijk om te controleren of de draagkracht van het dak volstaat.

Open veld

In dit geval wordt het zonnepaneel geplaatst op een onderconstructie op de begane grond. De verankering gebeurt door heipalen of betonblokken. Heb je een grote tuin, dan is dit type installatie zeker een aanrader!

Installatie

Hoe ziet een montagedag eruit?

Stap 1

De werkvoorbereiders hebben de installatie perfect voorbereid.

Stap 2

Twee dakspecialisten en één elektricien installeren het systeem.

Stap 3

Onze monteurs starten het systeem en geven je uitleg over jouw systeem.

Stap 4

Jij maakt 10 jaar lang gebruik van het Duurzaem Invest garantieplan.

© Duurzaem Invest 2024. Alle rechten voorbehouden.